— Відколи зять подарував мультиварку, печу в ній хліб, — розповідає 62-річна Тетяна Симончук із Чернігова.
Розчиняє 1 ст. л сухих дріжджів у 500 мл теплої води або молока. Додає по 1 ст. л. цукру та солі. Перемішує, всипає 800 г борошна. Вкидає 1 ч. л сухого розмарину й чебрецю. Замішує тісто і ставить у тепле місце на годину.
Далі ліпить із тіста кулю, викладає в змащену олією чашу мультиварки. Включає підігрів на 10 хв., потім вимикає на 40 хв., щоб хліб піднявся. Тоді вмикає режим "Випічка" на 60 хв. з одного боку. Акуратно перевертає хліб і ставить ще на 40 хв. на "Випічку". Готовий хліб виймає і дає охолонути. Тоді ріже на шматки і подає на стіл.
×
Коментарі