пʼятниця, 31 травня 2019 05:21

Хліб замінили бубликами

Автор: Замлєлов Олександр
  Бублики" Кроха"мають особливий смак, бо в рецептуру входить гірчична олія
Бублики" Кроха"мають особливий смак, бо в рецептуру входить гірчична олія

— Повністю відмовилася від хліба. А ще від печива, яке продають на вагу з коробок на кожному кроці. Замінила їх бубликами. Їх полюбили в сім'ї, — говорить вінничанка 34-річна Марина Омельчук.

Є вінницький виробник "Михалич", який виготовляє бублики і сушки з різними смаками. Дитині беремо "Кроху класичну" — вони не солодкі й не солені. Якщо раніше жодна страва на столі у нас не обходилася без хліба, то зараз спокійно їмо борщ, суп чи солянку із сушками. На солодке до чаю — беремо "Кроху в глазурі". Ці бублики солодкі, покриті цукровою глазур'ю. А "Кроха з зеленню" має солоний смак із додаванням різних трав.

— Рецепт цих бубликів підробити неможливо. Я розробила особливий вид сушки — "Кроха", завдяки їй стали пізнаваними серед інших виробників бубликів, — говорить Тетяна Заречна, технолог підприємства "Михалич і Ко". — "Кроха" має особливий смак, бо в рецептуру входить гірчична олія. Її цінують за користь для шлунку. Під час замісу тіста не додаємо розрихлювачів, барвників. Це не наш варіант. Хороший кухар має сам домогтися смаку без використання хімічних добавок.

Також не використовують підсолоджувачів. Додають мінімальну кількість цукру для правильного бродіння дріжджів під час приготування тіста.

— Сушка надзвичайно хрумка і смачна. Є ідеальним перекусом. Діти забудуть, що таке магазинні сухарики чи чіпси, — додає технолог. — Ми додаємо натуральні приправи. Смак сушкам надаємо за допомогою солі, ванілі чи суміші трав, залежно від виду виробів.

— Дитині часто купую пакунок сушок у школу. Їв із чаєм. Ще й вистачало поділитися бубликами з однокласниками. Бубликів багато виходить на 300 грамів у пакунку, — зауважує Марина Омельчук. — А на свято дитина замовляє запекти бублики з м'ясом чи сиром із грибами. Виходить пиріг, який не потребує борошна. Я запікаю у мультиварці. Хоча можна і в духовці. Страва виходить надзвичайно соковитою.

Зараз ви читаєте новину «Хліб замінили бубликами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути