— Сестра їздила до знайомих у Францію й привезла звідти рецепт грушок у шоколаді, — каже киянка Єлизавета Раєвська, 35 років. — Тепер цю страву готують усі в родині.
Раєвська ллє у каструлю склянку білого вина, додає півсклянки цукру, дві гвоздики, дрібку кориці, трохи імбиру. У суміш вичавлює сік із половини лимона й кидає кілька смужок лимонної цедри. Сироп варить 5 хв.
— Кладу в сироп середнього розміру грушки й проварюю ще п"ять хвилин, — пояснює Єлизавета. — Далі виймаю й залишаю в тарілці, поки стече зайва рідина.
Щойно фрукти охолонуть, ріже їх кружальцями й поливає розтопленим на водяній бані молочним шоколадом.
— За бажанням до грушок можна додати ложку морозива, — каже Єлизавета.
У столичному ресторані "Свінг" на вул. Володимирській з пісочного тіста готують грушевий пиріг. Головне у десерті — начинка з груш і пухкої сирної маси.
— На тісто кладу тонко порізані грушки, — каже шеф-повар Дмитро Устиновський, 24 роки. Він збиває сир з цукровою пудрою, вершками, жовтком і ванільним цукром. — Сирну масу викладаю наверх фруктів.
Пиріг випікає 15 хв. при температурі 140°С. Потім заливає його гарячим шоколадом.
На 200 г пісочного тіста треба взяти 200 г домашнього сиру, 150 г вершків 30% жирності, жовток, 2 г ванільного цукру або ванільну паличку, 400 г очищених груш, 200 г чорного шоколаду, 100 г молока, цукрову пудру.
Коментарі