Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2021 06:50

Гранатовий глінтвейн віддає терпкістю

— В холодну пору року варю глінтвейн. Його жартома прозвали осіннім супом. Бо в цей сезон готується так часто, як і перші страви, — розповідає 36-річний Ігор Казанцев із Хмельницього.

— Поєдную літр червоного сухого вина, 150–200 грамів цукру, дрібку гвоздики, імбиру, кардамону, кориці й цедру одного лимона. Помішуючи, нагріваю до 70–80 градусів. Подаю напій гарячим.

Якщо не вживаєте цукру, раджу спробувати глінтвейн із меду з апельсином.

Змішую 750 мілілітрів червоного сухого вина, по половині подрібнених апельсина та яблука, дві-три столові ложки меду, паличку кориці, п'ять горошин чорного перцю та шість бутонів гвоздики. Нагріваю на малому вогні, не доводячи до кипіння. Настоюю 15 хвилин. Розливаю в келихи, прикрашаю шматочками цитрусових.

Гурманам сподобається гранатовий глінтвейн. Має терпкий смак і розкішний аромат.

Обдаю апельсин окропом і витираю ганчіркою. Нарізую цедру та вкидаю до 250 мілілітрів підігрітого сухого червоного вина. Всипаю дрібку кориці й мускатного горіха, кардамону. Додаю дві столові ложки меду та три бутони гвоздики. Вливаю літр гранатового соку. Варю, помішуючи, не доводячи до кипіння. Настоюю 10 хвилин під кришкою.

Зараз ви читаєте новину «Гранатовий глінтвейн віддає терпкістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути