четвер, 30 грудня 2010 03:45

Горілку додають до хрустиків і птиці

48-річна Тамара Паламарчук зі Львівщини на свята тушкує цесарку. Каже, її можна замінити на курку, але тоді тушкувати треба вдвічі довше.

— Випотрошену птицю солю та перчу, всередині змащую вершковим маслом. Для начинки змішую 50 грамів печінкового паштету, п'ять шматків нарізаного соломкою бекону, дві столові ложки оливкової олії. Зверху цесарку натираю олією та розмарином. Тоді шкірка буде золотистою і хрусткою. Зв'язую ніжки докупи. Зверху збризкую червоним сухим вином.

Птицю випікає в духовці 20 хв. при температурі 220 °С. Кожні 5 хвилин перевертає та обмащує виділеним жиром. Через 10 хв. запікання до жиру додає дві столові ложки горілки "Хортиця". Її протягом доби настоює на апельсиновій цедрі.

— Аби перевірити готовність цесарки, в найтовщу частину втикаю виделку. Якщо витікає прозорий сік — птиця спеклася. Перед вийманням на тушку кладу 50 грамів вершкового масла. Потім виймаю з птиці начинку і розрізаю м'ясо на шматки.

Спиртне Тамара Паламарчук додає також до солодких хрустиків. Для них дві склянки муки змішує із трьома яйцями, додає 50 грамів горілки.

— Беру "Хортицю" бо має м'який смак. Із нею печиво виходить ніжне і хрустке.

Тісто розкачує тонким шаром, ріже ромбами. Всередині кожного робить надріз, один кінець ромба перетягує через дірку. Смажить у великій кількості олії. Готові хрустики викладає на паперову серветку, щоб вона ввібрала олію. Притрушує пудрою.

— Із "Хортиці" роблю ще коктейль "Різдвяне печиво". Для нього беру 100 грамів горілки, 50 грамів вершкового лікеру "Бейліс", 15 грамів горіхового лікеру, ванілі на кінчик ножа. Все змішую, додаю кубик льоду, на склянку кріплю фігурне шоколадне печиво.

Зараз ви читаєте новину «Горілку додають до хрустиків і птиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути