понеділок, 27 березня 2017 06:05

Голубці з морською капустою печуть у духовці

Автор: ФОТО З САЙТА www.domashniy.ru
  Голубці начиняють морською капустою, селерою та яйцем
Голубці начиняють морською капустою, селерою та яйцем

— Голубці виходять смачніші не тушковані, а печені. Тоді пахнуть, наче з печі, — каже 42-річна Ольга Тимчук із Кам'янця-Подільського Хмельницької області. — У начинку замість м'яса додаю морську капусту.

У каструлю наливає воду. Кидає пів чайної ложки солі й одну столову — оцту. Завдяки цьому листки легко відставатимуть від головки. Робить квадратний надріз навколо качана капусти і наколює його на виделку.

— Для голубців краще взяти капусту із зеленим м'яким листям. У білих воно тверде й тушкувати треба довго. За цей час із начинки виваряться всі вітаміни.

Коли вода закипить, кладе туди капусту на 5–7 хв., доки листя не стане прозоре і м'яке. Виймає головку і розбирає на листки.

— Голубці можна замотувати не тільки в звичайну капусту, а й у пекінську або в молоду гичку буряка. Помити листя, відрізати ніжку і скласти в каструлю. Залити окропом на 5 хвилин. Дістати і розкласти на паперовому рушнику, щоб просохли.

Ставить на великий вогонь каструлю і наливає дві склянки води. Чекає, коли закипить, зменшує вогонь і вкидає склянку рису. Варить майже до готовності — рис вбере воду, але ще залишається твердуватий.

— Рис для голубців варю не до кінця. Вони ж ще будуть тушкуватися. Переварений на смак — як каша.

Варить круто два яйця. Кладе в холодну воду. Чистить дві морквини й одну цибулину. Миє 50-грамовий пучок петрушки. Кладе його на рушник, аби стекла вода. Моркву тре на крупну тертку, а цибулю з петрушкою дрібно ріже. Ставить на середній вогонь сковороду й наливає 3 ст. л. олії. Коли та зашкварчить, кидає порізані продукти. Смажить 5 хв. Потім змішує їх з охололим рисом. Ріже дрібно 200 г морської капусти й варені яйця. Перемішує начинку.

— Морську капусту купую змішану з селерою. Корисніше, і капуста має не такий різкий запах.

Вмикає духовку на 180° С, щоб прогрілася. Кладе на кожен листок по столовій ложці начинки і загортає рулетом. Обсмажує на олії по 3–4 хв. із кожного боку. На дно каструлі з товстим дном стеле кілька листків капусти. На них щільно складає голубці.

Для соусу чистить цибулину, ріже кубиками й смажить до прозорості. Знімає на тарілку, а на сковороду кладе по 1 ст. л. борошна та олії. Перемішує і додає склянку м'ясного бульйону та півсклянки сметани. Зменшує вогонь і тушкує 5 хв. Додає смажену цибулю, пів чайної ложки солі та 1 ст. л. томатного соусу. Перемішує і знімає з вогню. Заливає соусом голубці і ставить у духовку на півгодини.

Корейську моркву маринують добу

— Для закусок роблю корейські голубці. Їх не треба тушкувати, — каже Ольга Тимчук.

Чистить три великі морквини і тре на тертці для корейської моркви. Додає спеції і залишає на півгодини. Додає два зубчики вичавленого часнику, нарізану петрушку та кріп. Усе перемішує.

— Капустяне листя пропарюю так само, як на звичайні голубці, але розриваю їх навпіл поздовж.

Робить голубці. Складає їх щільно в каструлю і заливає киплячим маринадом. Для нього у дві склянки води сипле склянку цукру і три столові ложки солі. Доводить до кипіння, додає склянку оцту і чверть склянки олії. Готові голубці кладе в холодильник на добу.

Зараз ви читаєте новину «Голубці з морською капустою печуть у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути