Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2020 07:56

Гарбузовий торт готують на коржі з пластівців і горіхів

Автор: edimdoma.ru
  На пластівцево-горіхову основу викладають шматки вишневого желе і заливають гарбузовим пюре. Торт застигає у холодильнику декілька годин
На пластівцево-горіхову основу викладають шматки вишневого желе і заливають гарбузовим пюре. Торт застигає у холодильнику декілька годин

— Гарбузовий торт готую мало не щотижня, — каже 35-річна Христина Подольська з Одеси. — Смачний і корисний — ніякого тіста, ні краплі холестерину, багато горіхів, сухофруктів. У гарбузі чимало вітамінів.

Для приготування основи беру 250 грамів вівсяних пластівців, по 200 грамів арахісу й волоських горіхів, 50 мілілітрів меду, 150 мілілітрів води, 100 грамів гарбузового насіння, три столові ложки какао-­порошку, 60 грамів цукру, жменю сушених вишень або родзинок, чайну ложку кориці й дрібку солі.

Горіхи обсмажую на сковорідці. Перемелюю до стану дрібної крихти. Пластівці змішую з 50 мілілітрами води, медом, сіллю, корицею й подрібненим насінням. Викладаю на застелене пергаментом деко.

Ставлю у прогріту до 140 градусів духовку на 30 хв. Помішую, аби не склеїлося й не пригоріло. Витягаю, коли пластівці набувають золотого кольору. Лишаю охолоджуватися.

У пластівці додає сушені виш­ні. Перемелює все кавомолкою, щоб маса вийшла схожа на дрібну крупу. Змішує її з горіхами.

У сотейнику з'єдную решту води, цукор та какао-­порошок. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння. Постійно помішуючи, варю 5–7 хвилин. Порційно вливаю до пластівцево-горіхової суміші.

Роз'ємну форму для тортів вистеляю зсередини харчовою плівкою. Закладаю на дно пластівцево-горіхову масу. Утрамбовую її. Розрівнюю поверхню. Форму покриваю шаром плівки й ставлю у холодильник на 3–4 години.

Готую вишневе желе й гарбузовий шар. Для першого беру пів літра солодкого вишневого сиропу й 6 грамів агар-агару. Для другого — півтора кілограма гарбуза, 250 грамів цукру, 150 мілілітрів води, 1 чайну ложку кориці, 10 грамів агар-агару.

Агар-агар розчиняю в сиропі. Ставлю на вогонь. Постійно помішую, доводжу до кипіння й проварюю ще 5 хвилин. Має вийти в'язка маса. Знімаю її з вогню й заливаю в прямокутний контейнер.

Поверхню розрівнюю й лишаю охолоджуватися. Для повного застигання ставлю на декілька годин у холодильник. Застигле желе ріжу крупними шматками.

Гарбуз варю до готовності. Товчу на пюре. Додаю цукор і корицю. Агар-агар розчиняю у гарячій воді. Далі роблю все так само, як із сиропом.

Коли вода перетворюється на в'язку масу, поєдную її з гарбузовим пюре. Воно має бути гарячим, інакше застигне грудками. Збиваю вінчиком, щоб маса стала однорідною.

Витягаю з холодильника горіхову основу. Викладаю на неї у довільному порядку шматки вишневого желе. Заливаю все майже по вінця форми гарбузовим пюре. Лишаю застигати. Потім знімаю форму й перекладаю десерт на тортівницю.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий торт готують на коржі з пластівців і горіхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути