Вінничанка Ганна Грицик, 40 років, щороку консервує 50 банок огірків.
— До мене за рецептами приходять, — хвалиться.
Два роки тому жінка почала консервувати огірки із восковою свічкою. Овочі не солить і не маринує.
— Вибираю маленькі огірочки, такі щоб не більші мізинчика, — прикладає до мізинця щойно зірваний молоденький огірочок. — Одразу їх мию холодною водою, просушую або витираю кухонним рушником. Треба акуратнєнько, щоб не пошкодити зелену шкірочку.
Грицик бере простерилізовану банку, на дно ставить воскову свічку та кладе огірки.
— Закладаю так, щоб виднівся лише кусочок свічечки, і підпалюю її. Має прогоріти 10 хвилин. Накриваю банку простерилізованою кришкою. Свічка має сама потухнути.
Жінка закриває банку ключем, перевертає та загортає в ковдру.
— Вони на вкус, як тільки із грядки. І стоять добре. Рецепт знайома підказала, вона в київському ресторані працює.
Коментарі