— Білокачанну капусту тушкую з м'ясом, а фіолетову — з яблуками. Буде цікавий смак із легкою кислинкою, — каже 44-річна Наталія Свиридова з селища Семенівка Полтавської області. — Цією стравою легко розбавити щоденний раціон, коли набридає одне й те саме.
Тонко шинкує 0,5 кг капусти. Чистить і подрібнює цибулину. Знімає шкірку з одного яблука.
— Краще брати яблуко кислих сортів. Так страва буде соковитіша.
У сковороду наливає 3 ст. л. олії. Обсмажую цибулю 5 хв. Додає капусту й готує 7–10 хв., доки її стане вдвічі менше. Яблука натирає на крупній тертці й вкидає до капусти. Наливає півсклянки червоного вина і 50 мл апельсинового соку. Кладе два лаврових листки, перемішує і тушкує 5 хв. Наливає 50 мл овочевого бульйону. Всипає 1 ч. л. солі та 1/2 ч. л. чорного меленого перцю.
— Діти люблять чорнослив, тому іноді додаю його дві-три штуки. Присмак майже не відчувається, а от запах — божественний.
Тушкує капусту під кришкою на повільному вогні 40 хв., доки та не стане м'якою. Подає на стіл гарячою разом із картопляним пюре або чорним хлібом.
Коментарі