понеділок, 27 листопада 2017 05:56

Фіолетову капусту тушкують з яблуками

— Білокачанну капусту тушкую з м'ясом, а фіолетову — з яблуками. Буде цікавий смак із легкою кислинкою, — каже 44-річна Наталія Свиридова з селища Семенівка Полтавської області. — Цією стравою легко розбавити щоденний раціон, коли набридає одне й те саме.

Тонко шинкує 0,5 кг капусти. Чистить і подрібнює цибулину. Знімає шкірку з одного яблука.

— Краще брати яблуко кислих сортів. Так страва буде соковитіша.

У сковороду наливає 3 ст. л. олії. Обсмажую цибулю 5 хв. Додає капусту й готує 7–10 хв., доки її стане вдвічі менше. Яблука натирає на крупній тертці й вкидає до капусти. Наливає півсклянки червоного вина і 50 мл апельсинового соку. Кладе два лаврових листки, перемішує і тушкує 5 хв. Наливає 50 мл овочевого бульйону. Всипає 1 ч. л. солі та 1/2 ч. л. чорного меленого перцю.

— Діти люблять чорнослив, тому іноді додаю його дві-три штуки. Присмак майже не відчувається, а от запах — божественний.

Тушкує капусту під кришкою на повільному вогні 40 хв., доки та не стане м'якою. Подає на стіл гарячою разом із картопляним пюре або чорним хлібом.

Зараз ви читаєте новину «Фіолетову капусту тушкують з яблуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути