понеділок, 05 лютого 2018 07:11

Фіолетову капусту присмачують апельсинами

— Узимку хочеться вітамінів, але їх мало в цей час. На тепличні овочі зар­плати не вистачає. Тому викручуюся тим, що є вдома. Найчастіше роблю салат із червоної капусти, апельсинів і буряків, — каже Світлана Батюх, 57 років, із селища Чутове Полтавської області. — Смак цікавий і не подібний до вінегрету чи "шуби".

Варить один столовий буряк до готовності. Чистить від шкірки і нарізує кубиками. Так само кришить одне яблуко. З апельсина знімає цедру, шкірку, і нарізує м'якоть шматками. Шаткує півкачана фіо­летової капусти і складає у великий салатник.

— Бачила, як деякі хазяйки після шаткування солять і мнуть руками капусту. Я так не роблю. Бо тоді салат буде не соковитий. Краще тонко посікти її.

Додає подрібнений буряк, яблуко, апель­син і цедру. Приправляє 1/2 ч. л. солі та 1/3 ч. л. чорного меленого перцю. Додає 4 ст. л. оливкової олії та перемішує.

Зараз ви читаєте новину «Фіолетову капусту присмачують апельсинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути