— Узимку хочеться вітамінів, але їх мало в цей час. На тепличні овочі зарплати не вистачає. Тому викручуюся тим, що є вдома. Найчастіше роблю салат із червоної капусти, апельсинів і буряків, — каже Світлана Батюх, 57 років, із селища Чутове Полтавської області. — Смак цікавий і не подібний до вінегрету чи "шуби".
Варить один столовий буряк до готовності. Чистить від шкірки і нарізує кубиками. Так само кришить одне яблуко. З апельсина знімає цедру, шкірку, і нарізує м'якоть шматками. Шаткує півкачана фіолетової капусти і складає у великий салатник.
— Бачила, як деякі хазяйки після шаткування солять і мнуть руками капусту. Я так не роблю. Бо тоді салат буде не соковитий. Краще тонко посікти її.
Додає подрібнений буряк, яблуко, апельсин і цедру. Приправляє 1/2 ч. л. солі та 1/3 ч. л. чорного меленого перцю. Додає 4 ст. л. оливкової олії та перемішує.
Коментарі