Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2019 07:51

Фаршировану щуку подають на подушці

Автор: www.attuale.ru
  Шкіру щуки набивають фаршем нещільно. Інакше під час запікання начинка її розірве. Із залишків фаршу можна посмажити котлети
Шкіру щуки набивають фаршем нещільно. Інакше під час запікання начинка її розірве. Із залишків фаршу можна посмажити котлети

— Взялася фарширувати щуку, щоб догодити чоловікові. Тільки й чую, як це смачно робила його мати. Посилав до неї за рецептом, а я вперлася, що зроблю свою смачнішою, — розповідає Ніна Ярош, 46 років, із Лохвиці Полтавської області. — Я не вмію професійно зняти тонку шкірку, щоб було потім що начинити. Щоб легше поратися зі щукою і відставала шкірка, рибину спочатку б'ю качалкою. Кладу тушку в пакет і стукаю з усіх боків.

Замочує у 100 мл води 150 г хліба. Ріже кубиками і підсмажує до золотистого кольору цибулину. Тоді береться до риби. Очищає 3-кілограмову щуку від луски. Розрізає вздовж по череву, виймає нутрощі. Акуратно видаляє зябра, плавники і хвіст, щоб не пошкодити шкіру. Ви­ймає хребет.

— Далі орудую як хірург. Беру пінцет і виловлюю кістки. Шкірка в мене виходить розрізана, а не мішечком. Тому після начинення зшиваю, щоб виглядала, як ціла риба.

Гострим тонким ножем відокремлює філе від шкірки. Нарізує його довільними шматками і пропускає через м'ясорубку разом зі смаженою цибулею та розмоченим хлібом. Додає у фарш п'ять яєць, 1 ст. л. солі та 1/3 ч. л. чорного меленого перцю. Перемішує до однорідності.

— У фарш наливаю 50 міліліт­рів води. Так страва буде, мов пір'їнка. Під час приготування зайва вода піде, а та, що потрібна, залишиться.

200 г фаршу відкладає в окрему миску. Всипає туди 50 г паприки і розмащує усе по листу норі (японська назва їстівних червоних водоростей. Продають у вигляді тонких сушених листів у відділах товарів для суші. — ГПУ). Мокрими руками скручує його в трубочку і обрізає неакуратні краї. Решту фаршу розкладає по щучій шкірці й змащує рівним шаром. Всередину кладе трубочку з паприкою замість хребта.

— Кому не подобається смак водоростей норі, можна начинити щуку овочами. Порізати кубиками морквину та цибулину напівкільцями. Їх обсмажити і змішати з фаршем. Додати три сирі яйця, сіль і перець та перемішати. Щоб начинка була не пісна, на кілограм рибного філе додаю 100 грамів перекрученого сала. Смак його не дуже відчувається, зате риба стає соковитіша.

Формує начинену щуку заново.

— Не треба аж занадто переповнювати рибину начинкою. Має бути в міру повна. Інакше під впливом температури фарш розбухне і прорве шкіру. Із залишків фаршу можна посмажити котлети.

Рукав для запікання розрізає навпіл. Розкладає на столі й мастить олією. Викладає рибу і теж змочує олією. Так під час запікання шкіра не припечеться до рукава.

Загортає фаршировану щуку в рукав, кінці зав'язує. Ставить у розігріту до 180°C духовку на годину. Перевіряє готовність зубочисткою. Якщо витікає прозорий сік, то щука готова, якщо каламутний — пече ще 10 хв. Дістає готову рибу й охолоджує. На стіл подає на подушці із зеленого салату та кілець лимона.

Зараз ви читаєте новину «Фаршировану щуку подають на подушці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути