Ексклюзиви
Середа, 14 травня 2008 15:12

Домашній коньяк настоюють на дубовій корі

Киянин Юрій Бортницький, 53 роки, щопівроку готує домашній коньяк. Настоює його від тижня до кількох місяців.

— Що довше постоїть, то смачніший, — усміхається Бортницький. У чоловіка довга сива борода, волосся зібране у хвіст. — Настоювати треба у скляній тарі.

На три пляшки горілки Юрій бере 5 ст. ложок сухої дубової кори, 6 ч. ложок чорного чаю, 10–15 ч. ложок розтопленого і підсмаженого до коричневого кольору цукру,  десяток гвоздик. Усе перемішує й додає дрібку ванілі. — Щоб не так несло горілкою, — пояснює.

Скляний бутель чоловік закупорює і ставить у прохолодне місце настоюватися. Готовий коньяк відціджує, переливає у півлітрові пляшки.

Зараз ви читаєте новину «Домашній коньяк настоюють на дубовій корі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода