понеділок, 22 жовтня 2018 05:20

Домашній кетчуп варять із томатного соку

— Діти й чоловік обожнюють кетчуп. Можуть просто намастити його на хліб і їсти. Щоб хімією не годувати, готую сама. Рецепт у мене хоч і простий, але буде смачно. Особливо до запеченого м'яса і плову, — каже 48-річна Галина Лесенчук із Херсона.

Для приготування кетчупу бере 4,5 л томатного соку, 10 ст. л. крохмалю з гіркою, 3 ч. л. меленого чорного перцю без гірки, 2 ч. л. червоного й 1 ч. л. меленої гвоздики, 1200 г цукру, 120 г солі.

— Крохмаль попередньо розводжу в невеликій кількості холодного томатного соку. Завдяки цьому не буде грудок. Змішую всі інгредієнти в одній каструлі й ставлю на вогонь.

Коли суміш закипить, зменшує вогонь і залишає варитися 10 хв. Передавлює пресом невелику головку часнику.

— Як суміш провариться, додаю до неї подрібнений часник і 400 грамів столового оцту. Усе перемішую і варю ще 5 хвилин. Кетчуп готовий. Його треба розлити ще гарячим у попередньо ошпарені банки й закатати.

Зараз ви читаєте новину «Домашній кетчуп варять із томатного соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути