Ексклюзиви
Пʼятниця, 25 лютого 2011 04:00

До гарячого шоколаду додають бренді

Студент зі Львова Андрій Митник до гарячого шоколаду додає бренді або лікер "Калуа". Каже, такий напій добре зігріває та подобається дівчатам.

— В емальованій каструлі змішую по 150 мілілітрів збитих вершків і незбираного молока. Підігріваю на середньому вогні. Як почне закипати, одразу знімаю і кидаю 200 грам подрібненого чорного шоколаду. Я купую такий, що має не менше 75 відсотків какао. Коли розтане, розливаю в чашки. Посередині вливаю 60 мілілітрів бренді. А зверху кладу збиті вершки, притрушую корицею або тертим шоколадом. Тоді алкоголь — сюрприз.

Гарячий шоколад можна зробити із 50 г какао-порошку і 100 г цукру. Підігріти 4 ст. л. сметани зі шматком вершкового масла. Як почне закипати, додати суміш із какао. Можна всипати трохи ванілі, кориці, меленого фундука. Варити 5 хв., доки не потемніє. Густина напою залежить від кількості какао-порошку та цукру.

Зараз ви читаєте новину «До гарячого шоколаду додають бренді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1332
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода