вівторок, 15 жовтня 2013 06:45

До гарбузівки додають м'яту

28-річна Світлана Йовса із Чернігова робить самогон із гарбуза. Миє і чистить середній овоч. Подрібнює та доливає води, щоб покрило. Варить, аби можна було легко роздавити.

—?На кіло гарбуза треба сто грамів меленого ячмінного солоду. Все перекладаю до чавунного чана й заливаю гарячою водою. Її має бути порівну з гарбузом. Настоюю 40 хвилин. Перемішую, щоб не було грудочок.

Додає 7 л холодної води й 300 г дріжджів. Ставить у тепле місце на чотири дні для бродіння. Тоді переливає в апарат і двічі переганяє. Виходить домашній самогон.

—?Такий наші предки готували. Можна додати листя м'яти для пікантного смаку й аромату.

Зараз ви читаєте новину «До гарбузівки додають м'яту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути