Четвер, 14 лютого 2008 15:47

Для страви з бараниною беруть великий горох

Національну азербайджанську страву з баранини — піті — радить приготувати шеф-кухар столичного ресторану "Вогні Баку" Елшад Мустафаєв, 40 років.

— Для страви потрібні баранина, каштани й великий горох, — каже Елшад. Горох та баранину в ресторан привозять з Азербайджану. — В Україні такого сорту не вирощують.

Але великий горох-нохуд можна купити на ринках столиці. Перед приготуванням його замочують на 2–3 год. в теплій воді. Інакше, за словами Мустафаєва, він не звариться.

— Піті готується порціями в невеличкому глиняному горщику, в ньому й подають, — веде далі кухар.

Елшад наповнює посудину замоченим горохом, який збільшився вчетверо. Додає до нього шматок сирої баранини без кісток, курдюк і куркуму. Зверху кладе чотири половинки їстівних каштанів.

— Їх я вже відварив і почистив, — додає смаглявий чоловік. Глиняний горщик кухар заливає водою і ставить на 6–7 год. тушкуватися. Вогонь робить маленьким. — Усе має стушкуватися і стати м"яким, як пюре.

Піті — це перша страва. У ресторані вона коштує близько 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Для страви з бараниною беруть великий горох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода