Рішар Морлева, 38 років, шеф-кухар ресторану "Гірчиця", що на столичній вул. Шовковичній, радить господиням готувати майонез удома хоча б на свята.
— Із домашнім майонезом страви смачніші, — вважає шеф-кухар. — Але зберігається він лише дві години. У ресторані майонез для обіду ми готуємо вранці, а в обід — для вечері.
До одного жовтка Рішар додає 1 ст. л. гірчиці, трохи винного оцту, сіль, перець. Збиває, повільно вливаючи олію.
— Олією доводжу майонез до необхідної густини, — говорить Рішар. — Щоб соус не збігся і був однорідним, додаю кілька крапель холодної води. Це наш кухарський секрет.
Для великих бенкетів ресторан майонез купує.
Скільки коштує майонез "Провансаль" у київських супермаркетах, грн
виробник | Сільпо | Мега-маркет | Велика кишеня |
Торчин | 2,94 | 2,16 | — |
Верес | 2,22 | 1,98 | 2,27 |
Чумак | 2,06 | 2,16 | 2,26 |
Олком | 2,58 | — | 2,77 |
Щедро | — | — | 2,14 |
×
Коментарі