Ексклюзиви
Четвер, 11 жовтня 2007 18:07

Для однорідності в майонез додають воду

Автор: фото: REUTERS/Michael Caronna
  У західній частині столиці Японії Токіо відкрився ресторан ”Майонезна кухня”. Усі страви — бутерброди, спагеті, фондю — готують із майонезом. А ще бармен Койї Накамура вигадав фірмовий алкогольний напій. Коктейль ”Майонезний дог” готує з горілкою — як і ”
У західній частині столиці Японії Токіо відкрився ресторан ”Майонезна кухня”. Усі страви — бутерброди, спагеті, фондю — готують із майонезом. А ще бармен Койї Накамура вигадав фірмовий алкогольний напій. Коктейль ”Майонезний дог” готує з горілкою — як і ”

Рішар Морлева, 38 років, шеф-кухар ресторану "Гірчиця", що на столичній вул. Шовковичній, радить господиням готувати майонез удома хоча б на свята.

— Із домашнім майонезом страви смачніші, — вважає шеф-кухар. — Але зберігається він лише дві години. У ресторані майонез для обіду ми готуємо вранці, а в обід — для вечері.

До одного жовтка Рішар додає 1 ст. л. гірчиці, трохи винного оцту, сіль, перець. Збиває, повільно вливаючи олію.

— Олією доводжу майонез до необхідної густини, — говорить Рішар. — Щоб соус не збігся і був однорідним, додаю кілька крапель холодної води. Це наш кухарський секрет.

Для великих бенкетів ресторан майонез купує.


Скільки коштує майонез "Провансаль" у київських супермаркетах, грн


 виробник Сільпо  Мега-маркет  Велика кишеня 
 Торчин  2,94  2,16  —
 Верес  2,22  1,98  2,27
 Чумак  2,06  2,16  2,26
 Олком  2,58  —  2,77
 Щедро  — —   2,14
Зараз ви читаєте новину «Для однорідності в майонез додають воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1176
Голосування Хто нині найкращий футбольний тренер світу?
  • 1) Хосеп Гвардіола
  • 2) Юрген Клопп
  • 3) Максиміліано Аллегрі
  • 4) Дієго Сімеоне
  • 5) Дідьє Дешам
Переглянути
Погода