Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 06:35

Для настоянки на чорному хлібі сушать сухарі

— Робити домашні настоянки навчився у діда Омеляна Йосиповича, — каже Микола Василюк, 32 роки. Працює таксистом у Сумах. — Він був у своєму селі Юр'ївка травником. "Бородинську" робив із чорного хліба. На смак — подібна до квасу, але міцніша.

На 3 л горілки бере 400-грамовий буханець бородинського хліба, по 3 ст. л. кмину, коріандру й цукру.

— Розігріваю духовку до 180 гра­­дусів. Хліб нарізую ­скибочками. Викладаю на деко. Підсушую 30 хвилин. Мають стати дуже сухі. Але щоб не підгоріли.

У 3-літрову банку висипає цукор. Наливає трохи горілки, перемішує. Додає спеції. Доливає горілку доверху. Закриває кришкою. На­стоює сім-дев'ять днів.

Проціджує через чотири шари марлі. Трохи відтискає. Знову доверху доливає горілки й настоює ще п'ять-сім днів.

Зараз ви читаєте новину «Для настоянки на чорному хлібі сушать сухарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути