Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2018 00:21

Для настоянки полуницю проколюють виделкою

— Полуничну настоянку роблю на коньяку. Не беру п'ятизірковий або колекційний. Можна використовувати й недорогий, — розповідає 46-річна Маргарита Бондаренко із Запоріжжя.

Змішує в каструлі дві склянки води і 150 г цукру. Доводить суміш до кипіння. 3 хв. проварює на слабкому вогні. Миє 0,5 кг полуниці.

— Кожну ягоду проколюю зубочисткою або виделкою. Через ці отвори ягода швидше просочується алкоголем і віддає смак і аромат.

Вкидає полуницю в сироп. Варить 5 хв. на слабкому вогні. Поступово досипає ще 150 г цукру й розмішує дерев'яною лопаткою. Знімає каструлю з плити, охолоджує до кімнатної температури.

Суміш переливає в банку і додає 0,5 л коньяку. Щільно закриває кришкою і ставить на місяць у темне прохолодне місце. Готову настоянку проціджує через чотири шари марлі. Ягоди добре віджимає. Переливає в скляну пляшку. Ставить у погріб, щоб не потрапляло сонячне світло.

Зараз ви читаєте новину «Для настоянки полуницю проколюють виделкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути