— Полуничну настоянку роблю на коньяку. Не беру п'ятизірковий або колекційний. Можна використовувати й недорогий, — розповідає 46-річна Маргарита Бондаренко із Запоріжжя.
Змішує в каструлі дві склянки води і 150 г цукру. Доводить суміш до кипіння. 3 хв. проварює на слабкому вогні. Миє 0,5 кг полуниці.
— Кожну ягоду проколюю зубочисткою або виделкою. Через ці отвори ягода швидше просочується алкоголем і віддає смак і аромат.
Вкидає полуницю в сироп. Варить 5 хв. на слабкому вогні. Поступово досипає ще 150 г цукру й розмішує дерев'яною лопаткою. Знімає каструлю з плити, охолоджує до кімнатної температури.
Суміш переливає в банку і додає 0,5 л коньяку. Щільно закриває кришкою і ставить на місяць у темне прохолодне місце. Готову настоянку проціджує через чотири шари марлі. Ягоди добре віджимає. Переливає в скляну пляшку. Ставить у погріб, щоб не потрапляло сонячне світло.
Коментарі