понеділок, 04 серпня 2008 14:46

Для качки по-пекінськи беруть нежирну птицю

У Євросоюзі заборонили готувати китайську качку по-пекінськи. Духовки в  ресторанах не відповідають європейським нормам викиду чадного газу. У Лондоні десятки закладів харчування викреслили страву з меню.

У київському ресторані "Восток" на вул. Набережно-Хрещатицькій, 11 качку по-пекінськи подають за 30 хв.

— У нас найкраща в столиці качка по-пекінськи, — хвалиться працівник ресторану китайської та японської кухні Віталій. — Її заздалегідь маринують. Потім запікають у печі.

Качку подають цілою або ж зрізають із неї філе. М"ясо прикрашають огірками та цибулею. До страви додають 10 схожих на лаваш рисових млинців.

— Китайську страву подаємо з двома соусами — сливовим і квітково-імбирним, — додає Віталій.

Порція філе качки по-пекінськи коштує 488 грн. Ціла — на 50 дорожче.

У столичному ресторані "Лун Ван" на вул. Богдана Хмельницького, 26 шеф-кухар — китаєць. Національну качку по-пекінськи готує кілька днів.

— Для китайської страви спеціально вирощують нежирних качок, — пояснює адміністраторка Анна. — У птиці лише м"ясо й тонка шкірка. Наші жирнючі українські качки не підходять.

Качку по-пекінськи подають до столу за 20–30 хв. Птицю смажать у маслі, зрізають із неї м"ясо з хрусткою кірочкою. Інколи замовник просить подати тушку з кістками.

— Спочатку шеф-кухар вимочує качку в маринаді з травами дві доби. Цей секрет знає лише він, — продовжує. — Далі тушку запікає в спеціальній печі.

До страви в "Лун Ван" подають рисові млинці, огірок, цибулю-порей і соус із креветок. Порція на 400–450 г коштує 527 грн.

Зараз ви читаєте новину «Для качки по-пекінськи беруть нежирну птицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути