Пʼятниця, 11 березня 2011 02:45

Для білків беруть великі яйця

Автор: фото: Світлана Цибульська
  Тісто для булочок скручують у рулет і нарізують під кутом. Готові притрушують цукром
Тісто для булочок скручують у рулет і нарізують під кутом. Готові притрушують цукром

Булочками-трояндами пригощає гостей киянка Галина Іващенків, 35 років. Каже, вони обходяться недорого і швидко печуться.

— Рецепт дала сусідка по дачі. Булочки виглядають святково, нагадують троянди.

Галина розминає товкачем 250 г домашнього м'якого сиру. Додає два жовтки, пачку маргарину, склянку цукру. Помалу сипле три склянки борошна. Гасить в оцті 2/3 ч. ложки соди. Замішує тісто. Кладе його до холодильника.

— Яйця вибираю великі, щоб вистачило білків. Охолоджую їх, від того краще збиваються. Змішую з дрібкою солі, цукром і збиваю міксером. Потім білками змащую половинку розкачаного тіста. Можна посипати ізюмом, але моя донька не любить, то я не даю.

Тісто скручує у рулет. Нарізує його впоперек завтовшки як два пальці.

— Різати потрібно наче пилкою, щоб не видавити начинку.

Деко застеляє пергаментом, змащує олією. Викладає рулети. Випікає спершу при 190°С, потім зменшує вогонь, аби булочки підрум'янилися. Готові притрушує цукровою пудрою.

— Смакують до чаю, молока. Булочки некрихкі, їх добре брати в дорогу.

Зараз ви читаєте новину «Для білків беруть великі яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1283
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода