Булочками-трояндами пригощає гостей киянка Галина Іващенків, 35 років. Каже, вони обходяться недорого і швидко печуться.
— Рецепт дала сусідка по дачі. Булочки виглядають святково, нагадують троянди.
Галина розминає товкачем 250 г домашнього м'якого сиру. Додає два жовтки, пачку маргарину, склянку цукру. Помалу сипле три склянки борошна. Гасить в оцті 2/3 ч. ложки соди. Замішує тісто. Кладе його до холодильника.
— Яйця вибираю великі, щоб вистачило білків. Охолоджую їх, від того краще збиваються. Змішую з дрібкою солі, цукром і збиваю міксером. Потім білками змащую половинку розкачаного тіста. Можна посипати ізюмом, але моя донька не любить, то я не даю.
Тісто скручує у рулет. Нарізує його впоперек завтовшки як два пальці.
— Різати потрібно наче пилкою, щоб не видавити начинку.
Деко застеляє пергаментом, змащує олією. Викладає рулети. Випікає спершу при 190°С, потім зменшує вогонь, аби булочки підрум'янилися. Готові притрушує цукровою пудрою.
— Смакують до чаю, молока. Булочки некрихкі, їх добре брати в дорогу.
Коментарі