Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2007 19:11

Диневе варення закручують у 200-грамові баночки

Олександр Лизанець, 58 років, з Мукачева на Закарпатті, готує варення з дині.

— Краще брати "Колгоспницю" чи "Кара-Гулябі", — розповідає про сорти, — вони  найсолодші. Беру плід, мию і розрізаю його навпіл. Треба вичистити насіння та зрізати шкірку. Диню нарізаю скибками, а потім невеликими шматочками.

Лизанець 3–5 хв. бланшує їх у киплячій воді й одразу ж охолоджує під проточною.

Тим часом на плитці варить цукровий сироп. На 1 кг дині чоловік радить брати 1,5 кг цукру та 300 г води.

— Охолоджені шматочки треба залити гарячим цукровим сиропом і залишити на п"ять-шість годин в емальованій каструлі. Посудину краще накрити марлічкою — щоб мухи на солодке не лізли.

Після цього чоловік ставить каструлю на вогонь і варить ще 5–10 хв. на маленькому вогні. Звареній суміші дає настоятися три-чотири години. Лише після цього варить до готовності. Чи готове варення, чоловік визначає "на око". Каже, треба крапнути на блюдечко — якщо крапля не розтікається, то можна закривати.

— Наприкінці додаю 3 грами лимонної кислоти та пакетик ванільного цукру — для яскравішого смаку.

Варення з дині Лизанець готує небагато і закручує у 200-грамові баночки.

Зараз ви читаєте новину «Диневе варення закручують у 200-грамові баночки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути