Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 15:16

Булочка пахне пряженим молоком

У столичних магазинах почали продавати студентські рогалики та булочки від компанії "Київхліб". Виробники кажуть, що маленька випічка тепер модна в Європі. У травні на прилавках Києва з"являться празькі, французькі, баварські, молочні та кайзерівські хлібці.

Ще на початку столичної вулички Ежена Потьє, біля станції метро Шулявська, пахне випічкою. Там розташований дослідний хлібозавод "Київхліба", де розробили й почали випікати нові продукти.

— У Німеччині, Чехії, Словаччині та Польщі зараз пішла мода на маленькі хлібці із зерновою посипкою, — розповідає заступник директора компанії з питань якості Галина Якубінська, 46 років, показуючи цех, де виготовляють новинки. — Кияни теж великий хліб менше беруть. Купляють маленький, щоб не черствів.

Машини в цеху замішують тісто, розділяють на частини, надають форму, посипають і випікають. Усюди стоять глибокі півтораметрові діжки з мукою. Біля пристроїв, де бродить тісто, пахне дріжджами. У п"ять рядів лежать іще не випечені студентські рогалики.

— Зі студентських можна зробити гамбургер, сендвіч, хот-дог, бутерброди і з солоною, і з солодкою начинкою, — розповідає Якубінська. — У кінці лінії ці булочки посипають кунжутом.

З іншого боку — сунеться стрічка зі щойно випеченими булочками "Малятко". Їх обприскує водою маленький кран, щоб шкоринка була м"якою, пояснює заступниця директора.

— Ми випікатимемо посипані кунжутом празькі рогалики й булочки, — продовжує вона. — Французьку здобну — з верхівкою у вигляді гребінця. Кайзерівська буде без посипки, із відтиском квіточки. Баварські — несолодкі рогалики до пива, посипані кмином та сіллю. А ще солодку українську молочну булочку з ваніллю та родзинками.

Галина Якубінська підходить до п"яти ящиків із молочними булочками.

— Рецепт та форма нових булочок уже розроблені, — додає. — Зараз пробуємо перед тим, як виводити на ринок.

Бере в руки ще гарячу випічку, схожу на маленьку плетінку. Розламує навпіл — вона пахне пряженим молоком.

Новинки продаватимуть в упаковках по кілька штук. Одна булочка коштуватиме 60–80 коп. Студентські рогалики продають в упаковках по дві (64 коп.) і по п"ять (1,3 грн).

Зараз ви читаєте новину «Булочка пахне пряженим молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути