Четвер, 23 жовтня 2008 16:51

Богдана Герасимчик горобину настоює на горілці

Вінничанка Богдана Герасимчик, 51 рік, пізньої осені готує горобинову настоянку. Чекає, доки ягоди дозріють і стануть м"якими.

— Якщо не дочекаюсь їх природного пом"якшення, допомагаю. Для настоянки без спирту давлю горобину з цукром товкачкою, для спиртової — запікаю в духовці. Але ягоди треба добряче відмити від пилюки.

Терту з цукром горобину вінничанка перекладає в скляну банку й заливає холодною кип"яченою водою. Накритий тканиною посуд ставить у тепле місце бродити.

— Десь на 2–3 кіло горобини беру півкіло чи трохи й більше цукру. Води заливаю з літр.

За тиждень напій тричі проціджує через складену в кілька шарів марлю й розливає в пляшки. Настоянку щільно закупорює пробками та ставить на місяць у погріб настоюватися.

Для настоянки з горілкою Герасимчик запікає горобину в духовці, доки ягоди стануть м"якими.

— Дивлюся, аби не пересушилися. Далі горобину перекладаю у великий бутель і доверху заливаю горілкою. Стоїть вона в мене в коридорі ретельно закупорена, доки набуде темно-бурштинового кольору.

Готову наливку Герасимчик підсолоджує за смаком і обережно розливає у скляні пляшки. Пильнує, щоб не було осаду.

Зараз ви читаєте новину «Богдана Герасимчик горобину настоює на горілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 286
Голосування Яка найбільша проблема Києва?
  • Затори
  • Хаотична забудова
  • Нищення історичних місць
  • Незаконна торгівля, МАФи
  • Громадський транспорт
  • Мало шкіл та дитсадків
  • Сміття
Переглянути
Погода