Середа, 21 березня 2007 14:53

Білоруський коктейль варять з червоним перцем

— Коли "крамбамбуль" настоюється дві доби, то стає такого кольору, як дорогий світлий коньяк, — каже 24-річний Петро, барабанщик столичного джаз-гурту.

Для традиційного білоруського "крамбамбуля" 250 г горілки розводять такою самою кількістю води. Додають четвертину розтертого мускатного горіха, 1–2 столові ложки меду, чайну ложку кориці, чотири ложки товченої гвоздики та одну неповну столову ложку червоного перцю. Суміш ставлять на вогонь, кипіти вона має 10 хв. Потім напою дають настоятися 5 хв. у закритій посудині.

— Найвідповідальніший момент підходить, коли треба процідити "крамбамбуль" у пляшки через складену вчетверо марлю, — каже хлопець. — Якщо напій вариться на вечірці в когось удома, довкола пляшки збираються всі гості. У такий момент треба сховати коктейль, щоб його часом не випили гарячим.

На дно пляшки Петро кидає кілька горошин чорного перцю та гвоздику.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський коктейль варять з червоним перцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі