Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2007 15:42

Біле вино п"ють з абрикосами

У київському винному бутику "Лавінія" на вул. Жилянській, 59, протягом червня можна спробувати сухі французькі вина. Дегустація одного вина триває чотири дні.

— Після такого напою легко почуваєшся, не болить голова, не хилить у сон, — пояснює шеф-сомельє бутику Сергій Курчев, 33 роки. Він радить спробувати рожеве вино з Півдня Франції "Ма де ля Барбен Веронік", яке коштує в крамниці 121,43 грн за пляшку. — Рожеве вино універсальне. Воно підходять до страв зі свинини, телятини, птиці, риби, морепродуктів, овочів.

Сомельє також рекомендує сухе іспанське біле "Альбаріньо" за 180 грн або італійське "Токай Фріуляно" за 232,49 грн.

Шеф-повар ресторану при винному бутику Богдан Михайлов, 28 років, каже, що до білого вина смакують італійські сири, салямі, маленькі помідори, фаршировані сиром, полуниця та вишня.

— Під біле вино подають кисло-солодкі яблука, — каже Богдан. — Але не дуже кислі, щоб не заглушити смак вина. Найкраще пити біле вино з абрикосами.

Київська "Лавінія" — це один із п"яти винних магазинів. Такі самі працюють у європейських містах Мадриді, Барселоні, Парижі та Женеві.

У бутику продають напої кращої американської виноробні 2004 року "Шато сан Мішель". Там виготовляють 75 видів вин найвищого класу з 20 сортів винограду. Недавно віце-президент компанії Ел Портні привіз до Києва дві марки білого вина — "Ероіка Рислінг" та "Рислінг Вінобле Катсенхоль". Пляшка коштує від 220 грн. Якість вина американський винороб визначає за трьома критеріями.

— Спочатку дивлюся, де воно виготовлене, — каже Ел Портні, сивий чоловік у сірому діловому костюмі. — Є знані виноробні райони, а є місця, де нічого доброго не може бути, тим більше вина. Потім дивлюся на сорт винограду й на ціну. Хоч вино це справа особиста. Можна зайти до магазину й сказати: "Дайте найкращого вина, ціна для мене не важлива". Вино буде якісним, але смак, можливо, й не сподобається. Людина має знайти своє вино.

Зараз ви читаєте новину «Біле вино п"ють з абрикосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути