— Щовесни готую березове вино, — каже 46-річний Андрій Жилка з міста Новояворівськ Львівської області. — Використовую тільки той сік, що сам зібрав у лісі. Напій виходить жовтуватого кольору з легким тонізуючим ефектом. Для насичення смаку до вина можна додати шкірки цитрусових або прянощі.
У велику посудину вливає 10 л очищеного березового соку.
— На легкому вогні кип'ячу його. Піну знімаю ложкою. Потрохи додаю 2,5 кілограма цукру та всипаю натерту цедру з трьох лимонів. Перемішую, щоб цукор не осідав на дні. Знімаю напій із вогню та охолоджую до кімнатної температури. Розливаю в бутлі не до верху.
Закриває ємність водяним затвором і залишає на два тижні.
— Крізь марлю проціджую напій від осаду і розливаю у пляшки. Закриваю пробками і ставлю у прохолодне місце. Березове вино смакує з будь-якою закускою, — додає Андрій Жилка.
Коментарі