— Останні кілька років розробляємо меню лише кухні Вінницької області. Улюблена страва місцевих депутатів — білий вінегрет, — розповідає гастрогід 41-річна Олена Павлова з Вінниці. — Його готують без буряка й моркви. Всі складники — білі. Моркву можна замінити селерою, але її не всі люблять.
Ця страва — з подільської кухні. Поєднала в собі традиції кулінарії Молдови, Румунії та Польщі.
— Склянку білої борщової квасолі сорту бандоля замочити на 6–8 годин у холодній воді. Варити не менше години. Чотири білі картоплини зварити, порізати кубиками. Їх можна замінити бататом. Скласти все в глибоку миску. Додати 400 грамів квашеної капусти без моркви.
Також подрібнити кубиками одну велику білу цибулину.
Страву поливають соняшниковою олією першого віджиму. Вона розкриває смак капусти. Можна замінити лляною, але тоді відчуватиметься рибний присмак. Також підходить олія з волоських горіхів. Наприкінці додати по дрібці чебрецю й майорану.
Коментарі