понеділок, 08 січня 2018 00:05

Білий вінегрет готують без буряка й моркви

Автор: www.silverina1.livejournal.com
  Білий вінегрет — страва  подільської кухні. Поєднала в собі традиції кулінарії Молдови, Румунії та Польщі. Салат носить таку назву, бо більшість його інгредієнтів — білі
Білий вінегрет — страва  подільської кухні. Поєднала в собі традиції кулінарії Молдови, Румунії та Польщі. Салат носить таку назву, бо більшість його інгредієнтів — білі

— Останні кілька років розробляємо меню лише кухні Вінницької області. Улюблена страва місцевих депутатів — білий вінегрет, — розповідає гастрогід 41-річна Олена Павлова з Вінниці. — Його готують без буряка й моркви. Всі складники — білі. Моркву можна замінити селерою, але її не всі люблять.

Ця страва — з подільської кухні. Поєднала в собі традиції кулінарії Молдови, Румунії та Польщі.

— Склянку білої борщової квасолі сорту бандоля замочити на 6–8 годин у холодній воді. Варити не менше години. Чотири білі картоплини зварити, порізати кубиками. Їх можна замінити бататом. Скласти все в глибоку миску. Додати 400 грамів квашеної капусти без моркви.

Також подрібнити кубиками одну велику білу цибулину.

Страву поливають соняшниковою ­олією першого віджиму. Вона розкриває смак капусти. Можна замінити лляною, але тоді відчуватиметься рибний присмак. Також підходить олія з волоських горіхів. Наприкінці додати по дрібці чебрецю й майорану.

Зараз ви читаєте новину «Білий вінегрет готують без буряка й моркви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути