Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2018 06:30

Банановий кекс у мікрохвильовці готують чотири хвилини

Автор: www.vokrugsveta.ru
  Кекс у мікрохвильовці запікають у чашках. У готовому роблять отвір і заповнюють кремом
Кекс у мікрохвильовці запікають у чашках. У готовому роблять отвір і заповнюють кремом

— Мікрохвильова піч для мене спасіння. Не тільки грію їжу, а й готую страви, — говорить Марина Іщук, 37 років, із Рівного. — Вранці не встигаю зробити ситний сніданок, то змішую всі інгредієнти в чашці, а пічка готує. Так роблю банановий кекс.

У мисці роздавлює виделкою 3/4 банана. Додає 1 ст. л. олії, яйце, 2 ст. л. молока і збиває суміш до однорідності. Насипає 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. меленої кориці. Додає 1 ст. л. крупно порізаних волоських горіхів і перемішує. Накладає суміш у чашки 350 мл. Ставить пектися в мікрохвильову піч на 4 хв. за потужності 600 Вт.

— Тим часом роблю крем. Замість нього можна покласти кульку морозива.

Змішує 2 ст. л. ­м'якого сиру, 1 ст. л. цукрової пудри та 1 ч. л. лимонного соку. Збиває суміш вінчиком і викладає в кулінарний мішечок. Дістає кекс. Робить усередині нього ямку і наповнює її кремом. Прикрашає кільцями банана й посипає меленою корицею.

— Так можна готувати не тільки десерти. Смачним виходить пиріг із сиром і помідорами.

Ріже великими кубиками помідор або п'ять-шість печериць. Подрібнює шматок білого хліба чи батона на кубики. У чашку розбиває яйце. Наливає 2 ст. л. молока, 1 ст. л. розтопленого вершкового масла. Присмачує 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Розмішує виделкою до однорідності. Туди ж додає хліб, помідори, кілька порізаних пір'їн зеленої цибулі. Посипає 1 ст. л. тертого твердого сиру. Не перемішує і ставить чашку в мікрохвильовку. Випікає 2 хв. за високої потужності. Дістає і викладає страву на тарілку.

Зараз ви читаєте новину «Банановий кекс у мікрохвильовці готують чотири хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути