Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2018 07:50

Апельсинову пастилу двічі перемелюють блендером

Автор: WWW.PROSTOSMAK.PP.UA
  Яблучно-горіхову пастилу роблять із пюре зелених яблук. Масу варять. Пюре розмазують ножем по паперу і сушать на підвіконні ­чотири-п’ять днів
Яблучно-горіхову пастилу роблять із пюре зелених яблук. Масу варять. Пюре розмазують ножем по паперу і сушать на підвіконні ­чотири-п’ять днів

— Маю алергію на штучні солодощі, тому не їм і дітям не даю куплених. ­Роблю сама. Улюблена в нас пастила. Випікаю її з винограду, гранатів та апельсинів, — розповідає Віталіна Козоріз, 29 років, з Умані Черкаської області.

Для виноградної пастили подрібнює ягоди блендером і перетирає через сито, щоб позбутися кісточок. Пюре уварює на слабкому вогні, доки не залишиться 2/3 об'єму.

— Якщо бачу, що рідкувате, додаю столову ложку крохмалю на кілограм виноградного пюре. Його не ­просто всипаю сухим, а розчиняю у холодній воді. Тонкою цівкою вливаю у виноградну масу, перемішуючи.

Пюре виливає на деко шаром 3–4 мм. Ставить у духовку з температурою 90–100°С. Висушує пастилу при ледь прочинених дверцятах 5–6 годин.

— У цитрусову разом додаю апельсини з лимонами. Так виходить багатший смак.

Нарізує фрукти кільцями. Видаляє кісточки, знімає шкірку і подрібнює блендером. Варить цю кашу від закипання 10 хв. і ще раз збиває блендером. Застеляє деко папером для випікання і змащує ­олією. Викладає фруктову масу на деко і розрівнює ложкою.

— У ­електросушарці робити пастилу довше. Зате там вона точно не підгорить і висохне рівномірно. Перші 3 години слід сушити за середньої температури, а наступні 4 — при слабкому режимі. Готова пастила має бути сухою на дотик, не липнути до рук.

Для яблучно-горіхової пастили перекручує у пюре 1,5 кг зелених яблук. Викладає їх у каструлю, всипає 300 г цукру і перемішує. Ставить варити на малому вогні. За годину додає 1/5 склянки лимонного соку та 75 г подрібнених ядер горіхів. Знову перемішує. Якщо маса дуже рідка, варить ще півгодини. Коли зайва вода випарується, густе пюре розмазує ножем по паперу. Ставить на підвіконня і сушить 4–5 днів.

— Цукор додаю за смаком. Для аромату можна кинути 2 столові ложки меду та половину чайної ложки кориці.

Зараз ви читаєте новину «Апельсинову пастилу двічі перемелюють блендером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути