понеділок, 18 березня 2019 06:11

Апельсинова настоянка має гірко-пряний смак

— Готую настоянки з апельсином, — каже 45-річний Роман Швець із Рівного. — Він пригнічує пекучий смак спиртного, а цедра надає напою приємного аромату. Апельсинова настоянка виходить міцною та має гірко-пряний присмак.

Апельсин нарізує на великі шматки, кісточки вибирає.

— Викладаю апельсин у скляну банку. В окремій ємності змішую півсклянки цукру і літр горілки. Замість цукру можна дати дві ложки меду. Розмішую до повного розчинення і вливаю до банки зі шматками апельсина. Добре струшую, щоб не було осаду.

Ставить банку на тиждень у темне місце з кімнатною температурою.

— Раз на день струшую банку. Напій дистилюю через складену у кілька разів марлю. Вливаю у пляшку. Щоб понизити міцність, до напою можна додати трохи води, — каже Роман.

Зараз ви читаєте новину «Апельсинова настоянка має гірко-пряний смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути