— Готую настоянки з апельсином, — каже 45-річний Роман Швець із Рівного. — Він пригнічує пекучий смак спиртного, а цедра надає напою приємного аромату. Апельсинова настоянка виходить міцною та має гірко-пряний присмак.
Апельсин нарізує на великі шматки, кісточки вибирає.
— Викладаю апельсин у скляну банку. В окремій ємності змішую півсклянки цукру і літр горілки. Замість цукру можна дати дві ложки меду. Розмішую до повного розчинення і вливаю до банки зі шматками апельсина. Добре струшую, щоб не було осаду.
Ставить банку на тиждень у темне місце з кімнатною температурою.
— Раз на день струшую банку. Напій дистилюю через складену у кілька разів марлю. Вливаю у пляшку. Щоб понизити міцність, до напою можна додати трохи води, — каже Роман.
Коментарі