Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 00:00

Алла Кудлай начиняє індичку курагою та родзинками

Автор: фото з сайта www.jacks.ru
  Індичка натерта часником і приправою
Індичка натерта часником і приправою

Співачка Алла Кудлай планує задобрити символ наступного року — Кроля — салатом із капусти. Насіче свіжої або ж купить квашеної. Вранці 31 грудня приготує фаршировану індичку. Після того поїде виступати на новорічному корпоративі. Повернеться додому близько опівночі. Святкуватиме із сином та невісткою, запросить гостей.

— Моя коронна страва — фарширована індичка. Птицю купую на базарі. Обираю найбільшу, кілограмів на 10. Звечора її мариную. Для цього купую спеціальну приправу для птиці, натираю нею. Також вичавлюю кілька зубців часнику, додаю до спецій. Не люблю хімії, тому зазвичай майонез для маринаду не використовую. Але якщо знайду натуральний, то індичці він не зашкодить. Залишаю птицю на ніч на балконі — там прохолодно.

Уранці Алла Кудлай начиняє тушку курагою, інжиром та довгастими синіми родзинками. Всередину кладе стільки сухофруктів, скільки вміститься. На велику індичку витрачає їх щонайменше 1 кг. До начинки додає кілька подрібнених яблук. Розріз защіпає зубочисткою. Зверху кладе два лаврові листки.

— Запікаю в духовці зо 3 години. Виставляю температуру 220 градусів. Потім виймаю й охолоджую. Ставлю на стіл вже пізно ввечері. Прикрашаю зеленню. Також дуже полюбляю спекти качку із яблуками. Обираю птицю в селах на трасі. Якщо тушка має жовтий жир, значить, качку годували кукурудзою. Це добре, буде смачна. Всередину напихаю багато яблук, присипаю наполовину звареним рисом. Зверху знов закладаю яблуками та защіплюю зубочистками. Качка, коли печеться, дає багато жиру. Він просякає рис і яблука. Це дуже смачно, аромат неймовірний.

Кудлай на свято п'є сухе шампанське. На ранок від нього не буває похмілля. Не любить магазинного вина, відколи отруїлася ним. Вживає лише домашнє, що його готує кума.

Зараз ви читаєте новину «Алла Кудлай начиняє індичку курагою та родзинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути