Черкащанка Алла Білошиста, 40 років, у "оселедець під шубою" додає яблуко й не кладе моркви. Так цей салат готувала Аллина мати. А їй секрет розповіла подруга-єврейка. Усі інгредієнти жінка викладає послідовно.
— Овочі ріжу на дрібні шматочки, а не тру на тертушку, — говорить Алла. — Від цього залежить смак салату.
По тарілці з рівним дном та високими краями розсипає жменю нарізаного буряка, цибулі, яблук. Змащує майонезом. Знову кладе шар цих же компонентів, але буряк замінює картоплею. Поливає майонезом. Потім до цибулі з яблуком додає яйце.
— А тут увага! Кладу кубики добре солоного оселедця прямо на останній шар овочів. Майонезом не змащую ні під оселедцем, ні над ним, — зауважує Алла. — Риба в нас вийде якраз посередині салату.
Оселедець посипає жменею цибулі, яблук, яєць. Змащує майонезом. Далі шар картоплі, цибулі, яблук. В останню чергу — буряк. Його також поливає майонезом. Прикрашає страву шматочками лимона. Каже, що він додає особливо тонкого смаку.
— І нічого не треба солити. Солі достатньо в рибі й майонезі, — запевняє Алла Білошиста.
Коментарі