35-річна Лариса Павлунь із Рівного готує улюблене аґрусове варення за маминим рецептом.
— Вибираю кілограм найбільших ягід. Аґрус має бути не перестиглим, — радить господиня. — Ретельно мию. Надрізаю кожну ягідку збоку та шпилькою виймаю зернятка. Беру 100 грамів волоських горіхів. Нарізаю їх маленькими шматочками та підсмажую. Потім ними начинюю. Сироп роблю дуже солодким: 1,5 кілограма цукру на півтори склянки води. Доводжу до кипіння та заливаю ягоди. Знову кип"ячу і ставлю на десять годин у прохолодне місце. Потім варю до готовності.
Варення розливають гарячим у скляні банки і закривають металевими кришками. Лариса Павлунь щоліта заготовляє сім півлітрових банок.
×
Коментарі