пʼятниця, 10 грудня 2010 02:30

Абсент заїдають кавовими зернами

Тернопільський бармен Соломія Вирлицька, 23 роки, каже, що від справжнього абсенту не п'яніють. Він бадьорить, покращує настрій, але залишає ясність у голові.

— Уся справа в рецепті й секреті пиття, — говорить Соломія. — Від неправильного прийому абсенту може бути апатія або депресія. Найчастіше чистий напій п'ють охолодженим по 30 грам, заїдаючи кавовими зернами. Або горілим цукром. Кладу на ложечку з дірками кубик цукру. Умочую його в абсент, а потім підпалюю. Цукор топиться, крапає через отвори в келих з напоєм і спалахує. Гарячий цукор збиває градуси. Робити все треба обережно, бо абсент легко займається.

Напій виготовляють на основі полину. Він відомий ще з часів стародавньої Греції. Найбільшої популярності набув у Франції ХІХ ст. серед митців і філософів. Тепер його часто додають до коктейлів.

— "Хед-шот" найпопулярніший коктейль з абсентом. У склянку наливаю 150 грамів яблучного соку, 20 грамів солодкого лікеру. Його лию тонкою струйкою, тоді він опуститься нижче соку. Потім 50 грам абсенту. Кидаю два кубики льоду.

Харків'янин Степан Куршинко, 52 роки, робить домашній абсент. Додає до нього різні прянощі.

— У банку наливаю літр горілки, кладу дві чайні ложки сухого подрібненого полину. Суміш перемішую десь дві хвилини. Настоюю напій дві доби в темному прохолодному місці, потім проціджую. Додаю в абсент дві чайні ложки подрібненого насіння анісу, чотири стручки кардамону, половину чайної ложки молотого коріандру, насіння фенхеля, чайну ложку майорану. Доливаю півлітра цукрового сиропу. Для нього п'ять столових ложок цукру розводжу в теплій воді. Напій перемішую, закриваю і тиждень настоюю в теплому місці. Після цього домашній абсент готовий до вживання.

Зараз ви читаєте новину «Абсент заїдають кавовими зернами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути