понеділок, 22 жовтня 2018 06:20

Яблучну медовуху настоюють двічі

— Медовуху люблю за простоту приготування та дешевизну. Свекор має пасіку, тому меду в нас удосталь, — розповідає Анастасія Кулик, 34 роки, із селища Дубляни Самбірського району Львівської області. — На смак солоденька і п'янить повільно.

Змішує 1,5 л ­розтопленого або рідкого меду з 2,5 л теплої води. Ставить на середній вогонь до закипання. Тоді зменшує вогонь і чекає, щоб зійшла піна. Весь час її знімає і варить, доки суміш не перестане пінитися. Доливає ще 2 л води, дає закипіти і знімає з вогню. Охолоджує напій, щоб був ледь теплий і додає 1,5 л яблучного соку. Одну столову ложку сухих дріжджів та 6 ч. л. цукру заливає склянкою цієї сумішші, колотить, накриває серветкою і залишає на півгодини. Коли забродить, додає до решти напою. Переливає в чисті скляні банки.

— У мене немає гідролізатора, тому медовуху зброджую за допомогою стерильної медичної рукавички. Вона спочатку кілька днів стоїть надута, а під кінець бродіння впаде.

Надіває на шийку банки рукавичку, проколовши отвір голкою в одному пальці. Ставить у теплому місці на п'ять днів. Тоді напій фільтрує через марлю і розливає у пляшки. Настоює медовуху ще три-чотири дні. Після того можна подавати до столу.

Зараз ви читаєте новину «Яблучну медовуху настоюють двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути