Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 00:55

Яблучні булочки запікають у карамелі

Автор: FOODANDMOOD.COM.UA
  До яблучної начинки додають родзинки й корицю. Гарячі булочки поливають помадкою зі згущеного молока і вершків
До яблучної начинки додають родзинки й корицю. Гарячі булочки поливають помадкою зі згущеного молока і вершків

— Яблучні булочки годяться і для чаювання на роботі, і дітям на перекус у школу, — розповідає киянка Ольга Мигдовець, 37 років. — Щоб були цікавіші, скручую рулетами.

Для карамельного крему в сотейнику грію 200 грамів цукру. Знімаю з плити і додаю 50 грамів масла. Розмішую до розчинення. Наливаю 200 грамів гарячих вершків. Варю на слабкому вогні до 10 хвилин, щоб трохи загусло. Охолоджую й ставлю у холодильник.

Дрібно ріжу 400 грамів яблук кубиками. Додаю 50 грамів цукру, чайну ложку кориці, 50 грамів родзинок, по столовій ложці лимонного соку й коньяку. Доки начинка просочується, замішую тісто. Грію 300 грамів кефіру. Сиплю дві чайні ложки сухих дріжджів, чайну ложку цукру. Перемішую й ставлю у тепле місце на 15 хвилин. Збиваю яйце, 50 грамів цукру, 10 — ванільного та 80 мілілітрів олії. Коли на кефірі з'явиться "шапочка", з'єдную з яєчно-олійною частиною. Додаю поступово 500 грамів просіяного борошна і замішую. Залишаю на 40 хвилин до збільшення об'єму.

Розтягую тісто у великий тонкий прямокутник. Складаю його конвертом. Накриваю мискою і залишаю на 20 хвилин. Тоді розкачую тонким пластом, викладаю яблучну начинку. Згортаю у рулет нещільно. Інакше булочки можуть розкритися у духовці. Нарізую на шматки по 4 сантиметри завширшки. На деко кладу папір для випічки й виливаю карамель. У неї ставлю булочки, щоб між ними було трохи місця. Залишаю на пів години, аби підійшли. Печу в нагрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.

Для помадки змішую чотири столові ложки згущеного молока і шість столових ложок вершків. Поливаю гарячі булочки. Помадка швидко твердіє і не липне до рук.

Зараз ви читаєте новину «Яблучні булочки запікають у карамелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути