Ексклюзиви

У німецький коктейль додають перець

— Восени зігрівають теплі коктейлі. Якщо глінтвейн набрид, готую напій з червоного вина і смородинового соку, — розповідає 45-річна Ольга Гуренко з Чернігова.

— Нагріваю до 60 градусів 500 мілілітрів червоного сухого вина. Всипаю дві третини склянки цукру та 10 бруньок гвоздики, паличку кориці, дрібку кардамону, імбиру та духмяного перцю. Охолоджую напій і настоюю 6–7 годин. Виймаю прянощі та нагріваю вино до закипання. Подаю в теплих келихах.

Ґжанець — польський відповідник глінтвейну. Варять на основі темного пива.

Поєдную літр пива, пів склянки апельсинового соку, паличку кориці, дрібку гвоздики, столову ложку меду та по два шматки лимона, апельсина, яблука. На малому вогні нагріваю, не доводячи до кипіння. Наприкінці виймаю спеції та фрукти. Готовий ґжанець подаю в пивних кухлях.

З коньяку та вина готую німецький коктейль — глювайн.

Літр червоного сухого вина нагріваю до 70 градусів. Всипаю пів склянки цукру, дрібку гвоздики, три палички кориці, чверть чайної ложки меленого мускатного горіха та чорного перцю. Варю, помішуючи, до розчинення цукру. Додаю літр коньяку, нарізаний скибками апельсин та пів лимона. Залишаю на малому вогні на годину. Перед подачею проціджую крізь сито. Коктейль прикрашаю шматком апельсина.

Зараз ви читаєте новину «У німецький коктейль додають перець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути