Торт "Дивограй" заливають полуничним желе

Автор: ФОТО НАДАЛА МИРОСЛАВА КРУТІЙ
  Торт ”Дивограй” три години настоюють у холодильнику. Прикрашають шматками полуниці та м’ятою
Торт ”Дивограй” три години настоюють у холодильнику. Прикрашають шматками полуниці та м’ятою

Зеленого забарвлення надає шпинат

— Люблю створювати цікаві страви. Методом проб і експериментів з'явився торт "Дивограй", — розповідає львів'янка Мирослава Крутій, 45 років. — Десерт ніжний, коржі вологі. У них ні шпинат, ні м'ята не відчуваються.

Для бісквіта в блендері збиваю три столові ложки олії, 100 грамів шпинату, два листки м'яти й чайну ложку лимонної цедри. Окремо змішую шість жовтків, по столовій ложці розпушувача та лимонного соку. З'єдную зі шпинатною масою, помішую. Шість білків і півтори склянки цукру збиваю у густу піну, додаю до решти. Всипаю півтори склянки борошна і замішую тісто. Виливаю в застелену пергаментом круглу форму, діаметром 24 сантиметри. Випікаю за температури 170 градусів 30–40 хвилин. Готовність перевіряю дерев'яною шпажкою. Охолоджую та розрізую корж надвоє по горизонталі.

Для сирного коржа в блендері збиваю 800 грамів домашнього сиру, 220 грамів цукру, п'ятеро яєць, 50 грамів масла, 150 мілілітрів вершків, дві столові ложки крохмалю та цедру з половини лимона. Масу розділяю на дві частини. В одну додаю 100 грамів шпинату, подрібненого до кашоподібного стану. У меншу на 2 сантиметри форму, вкриту пергаментом, по черзі ложкою викладаю білу та зелену маси. Вони мають бути однакової густини. Якщо сирна плотніша, вливаю кілька столових ложок молока. Корж випікаю годину за температури 150 градусів. Боки повинні схопитися, а середина — залишитися рухомою. Вимикаю духовку та залишаю корж на 15 хвилин. Потім ставлю в холодильник на 2 години.

Для крему нагріваю до 60 градусів 100 мілілітрів молока й 4 грами ванільного цукру. Додаю збиті до пишної маси три жовтки та 100 грамів цукру. Змішую міксером і нагріваю. Як загусне, знімаю з плити та вкидаю 20 грамів попередньо розчиненого желатину. Вливаю 300 мілілітрів охолоджених збитих вершків. Якщо крем рідкий — ставлю в холодильник на 5 хвилин.

Збираю торт у роз'ємній формі діаметром 24 сантиметри. Викладаю бісквіт, просочую половиною сиропу. Його роблю зі 150 мілілітрів молока і 70 грамів цукру.

Бісквіт змащую кремом. Викладаю сирний корж і навколо нього — 150 грамів полуниці, розрізаної навпіл. Знову покриваю кремом і кладу бісквіт. Просочую сиропом і додаю решту крему. Ставлю десерт у холодильник на 15 хвилин. Пакетик полуничного желе розводжу в 350 мілілітрах гарячої води й охолоджую. Викладаю на торт 200 грамів розрізаної навпіл полуниці та заливаю желе. Залишаю в холодильнику на 3 години.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Дивограй" заливають полуничним желе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути