Рулет із сиром та кропом подають гарячим

Автор: ВЛАДА МОСКВІТІС
  Випічку змащують збитим яйцем. Прикрашають сплетеними смужками тіста
Випічку змащують збитим яйцем. Прикрашають сплетеними смужками тіста

— Родина обожнює солоні пиріжки із сиром, кропом і цибулею. Якщо часу їх смажити не маю, запікаю рулет із такою начинкою, — каже 43-річна Світлана ЧИЧАНОВСЬКА з Мелітополя Запорізької області. — Від цієї випічки в захваті всі рідні.

Для листового тіста змішую 10 грамів солі, 50 — масла та 150 мілілітрів води. Коли маса стає однорідна, всипаю 300 грамів просіяного борошна й замішую м'яке тісто. Загортаю його в харчову плівку. Ставлю на 40 хвилин у морозилку. Тоді викладаю на присипану борошном робочу поверхню. Зверху надрізую навхрест, розкриваю й розкачую прямокутником. Викладаю 50 грамів охолодженого масла і згортаю тісто конвертом. Знову розкачую прямокутником і повторюю те саме, тільки без масла, чотири рази. Потрібно швидко й обережно складати шари, інакше масло прорве тісто. Потім кладу на 40 хвилин у морозилку. Тоді повторюю процес із додаванням масла і розкачуванням. Якщо часу на приготування тіста немає, можна придбати готове.

Для начинки перетираю через сито 400 грамів кисломолочного сиру. Солю й вимішую із яйцем, дрібно нарізаним пучком кропу та зеленої цибулі. Тісто розкачую прямокутником. Перевертаю гладким боком униз. На дві третини викладаю сирну начинку. Решту надрізую, щоб утворилася парна кількість смужок. По дві сусідні сплітаю. Тоді рулет скручую з боку начинки так, щоб "стрічки" опинилися зверху. Викладаю на деко, застелене пергаментом. Змащую збитим яйцем. Запікаю 45 хвилин при 180 градусах. Подаю гарячим.

Зараз ви читаєте новину «Рулет із сиром та кропом подають гарячим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути