Для овочевих котлет відварюють капусту

Автор: ЮЛІЯ СИМОНЧУК
  У фарш для курячих котлет додають молоко, сметану чи вершки. Обсмажують на середньому вогні 15-20 хвилин
У фарш для курячих котлет додають молоко, сметану чи вершки. Обсмажують на середньому вогні 15-20 хвилин

Подають зі сметанно-часниковим соусом

— Для чоловіка готую м'ясні котлети, а для себе — овочеві. Виходять ніжні, соковиті та дієтичні, — каже 37-річна Юлія Симончук із Луцька.

— Дрібно нарізую половину молодої капустини. Відварюю 5–7 хвилин. Зціджую воду й охолоджую. Обсмажую на сковороді до м'якості нарізані кубиком дві цибулини і стільки ж натертої моркви. Додаю до капусти. Вбиваю яйце, всипаю дві-три столові ложки борошна, дрібку солі, перцю та улюблених приправ. Вимішую до однорідності й формую котлети середнього розміру. Обсмажую з одного боку 10–15 хвилин, накриваю кришкою та доводжу до готовності. Можна їсти гарячі та холодні. Відмінно смакують зі сметанно-часниковим соусом із додаванням кропу чи петрушки.

Котлети з домашнього бройлера — це шедевр. Якщо птиці немає — можна приготувати фарш зі свинини чи покупної курки, але смак буде інший.

У 600–700 грамів курячого фаршу вбиваю яйце, додаю три натертих цибулини, дрібку солі, перцю та улюблену зелень. Вливаю 50–70 мілілітрів молока, сметани чи вершків та всипаю чотири жмені панірувальних сухарів. Вимішую фарш і формую котлети. Обвалюю у панірувальних сухарях. Обсмажую з обох боків на середньому вогні 15–20 хвилин. Готові котлети складаю в каструлю та накриваю кришкою. Настоюю 15 хвилин.

Курячі рублені котлети ніжні та соковиті. Готуються за лічені хвилини.

Подрібнюю кубиком 400 грамів курячого філе. Вбиваю яйце, додаю три столові ложки сметани чи майонезу, стільки ж борошна, кілька зубців вичавленого часнику, дрібку солі та перцю. Вимішую та викладаю ложкою фарш на розігріту сковороду. Обсмажую 10 хвилин. Подаю з пастою.

Якщо звичайні котлети набридли — смажу гречаники.

Поєдную 600 грамів свинячого фаршу та 300 грамів відвареної гречки. Її можна перекрутити на м'ясорубці. Вбиваю яйце, додаю дві подрібнені кубиком цибулини й три жмені панірувальних сухарів, дрібку солі та перцю. Формую гречаники. Обвалюю в панірувальних сухарях та обсмажую на олії 15–20 хвилин. Подаю із салатом зі свіжих овочів.

Зараз ви читаєте новину «Для овочевих котлет відварюють капусту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути