неділя, 10 березня 2019 09:05

Його музою була Одрі Хепберн: помер один з найвідоміших кутюр'є ХХ ст

Його музою була Одрі Хепберн: помер один з найвідоміших кутюр'є ХХ ст
"Мода – це вміння одягнутися так, щоб пройти по вулиці непоміченим", - Юбер де Живанши. Фото: з відкритих джерел

Юбер де Живанші – один з найвідоміших дизайнерів ХХ століття. Він називав модну справу "особливо красивим ремеслом".

Сьогодні річниця смерті відомого кутюр'є, чиє розуміння моди втілювали дві відомі клієнтки — Одрі Хепберн та Жаклін Кеннеді.

Живанші – це елегантність, французький шарм, аристократичність, простота і витонченість. Дизайнер ніколи не був епатажним, він не створював немислимих конструкцій, не тягнувся до модерну і авангарду. Він занадто любив класику і елегантну простоту.

"Мода – це вміння одягнутися так, щоб пройти по вулиці непоміченим", – казав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як хотіли виглядати жінки на початку ХХ століття – добірка фото

Власний Будинок моди, Будинок моди "Givenchy" Живанші відкрив у 1952 році, коли дизайнеру було всього 25 років.

І перші його колекції користувалась небаченим успіхом. Саме тоді ним була створена і "блузка Беттіна" – бавовняна біла блузка з чорно-білими воланами на рукавах. Названа вона так на честь Беттіни Грациані – моделі та прес-агента Будинку моди "Givenchy". Його першої музи.

У 1954 році Живанші познайомився зі ідеалом на все своє життя – актрисою Одрі Хепберн, для якої він повинен був пошити плаття до фільму "Сабріна". Саме за костюми до фільму "Сабріна" Живанші отримав свій перший "Оскар". Ця подія відбулася 4 лютого 1955 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими були найкрасивіші жінки ХХ ст: фото

Живанші шив костюми до всіх фільмів за участю Одрі Хепберн. Для Хепберн він створив і свої перші парфуми L'Interdit – "Заборонені". Ці парфуми започаткували новий напрям діяльності Будинку моди "Givenchy" – Parfums Givenchy.

У 1990-ті роки мода стала бунтаркою, дизайнери все більше почали відходити від канонів, Живанші ж як і раніше надавав перевагу гармонії, залишався вірним собі.Можливо, він просто перестав влаштовувати керівництво корпорації, алеле Юбер де Живанші пішов сам – у 1995 році. Після показу останньої колекції, він сказав, що створив максимально елегантну колекцію, щоби його клієнтам ще довгий час було що носити.

Як Крістіан Діор повернув жінкам любов до моди після війни? Діор проголосив розкіш загальнодоступним інструментом самопрезентації. Модельєр створював пишні колекції для багатих француженок і спрощені, більш демократичні, для американського ринку.

Зараз ви читаєте новину «Його музою була Одрі Хепберн: помер один з найвідоміших кутюр'є ХХ ст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути