Ексклюзиви
понеділок, 28 грудня 2015 14:51

10 цікавих фактів з історії спідньої білизни
10

Готьє створив особливий бюстгальтер-кулю для Мадонни. Мадонна в 1990 році вразила світ своїм незвичайним і гламурним "бюстгальтером-кулею". Він був розроблений спеціально для неї Жаном-Полем Готьє. У 2012 році цей бюстгальтер був проданий на аукціоні за колосальні $ 52000.
Вперше білизною почали користуватися греки. Стародавні греки - перша відома цивілізація, яка знала про важливість підтримки жіночих грудей. Давньогрецькі жінки носили бюстгальтери, які називалися apodesme. З якоїсь причини ця традиція була забута в Стародавньому Римі, і бюстгальтер знову з'явився тільки в 1300-х роках. А адже ще за часів мікенської цивілізації люди захоплювалися грудьми.
Засновник Victoria's Secret був чоловіком. Насправді, це були чоловік і жінка. Творцями одного з найвідоміших і найуспішніших в світі рітейлера з продажу жіночої білизни були Рой Реймонд і його дружина Гейє, які заснували в 1977 році в Каліфорнії Victoria `s Secret. Рой витратив вісім років на дослідження, щоб з'ясувати потреби людей в білизні, після чого на створення першого магазину було витрачено $ 40 000.
Походження спортивного бюстгальтера. Жінки, які займаються ранковим бігом, прекрасно знають, що без спортивного бюстгальтера просто не обійтися, інакше все буде "стрибати" під час бігу. Вперше цей супернеобхідний предмет білизни з'явився в 1977 році завдяки Лізі Ліндаль, якій сестра (володарка великого бюсту) поскаржилася на те, що вона не може бігати вранці.
Найбільші груди у британок. У середньому жінки в Шотландії використовують бюстгальтери з розміром чашечки 34DD. В Англії та Ірландії середній розмір чашечки - 34C. В Уельсі, жінки носять трохи менші бюстгальтери (34С). А якщо бути більш конкретним, то жінки з найбільшим бюстом (в середньому) живуть в Лідсі, Ліверпулі, Абердині і Глазго.

Найзагадковішою і найпікантнішою частиною жіночого гардероба завжди була спідня білизна. Нею цікавилися і захоплювалися не тільки жінки, а й чоловіки.
Красива і оригінальна білизна завойовує подіуми і може коштувати цілий статок.

Представляємо вам цікаві й маловідомі факти з історії спідньої білизни.

Зараз ви читаєте новину «10 цікавих фактів з історії спідньої білизни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути