Ексклюзиви
понеділок, 03 серпня 2020 17:32

Задоволення для мами і дитини: розпочався тиждень грудного вигодовування

Задоволення для мами і дитини: розпочався тиждень грудного вигодовування
Педіатр-алерголог Владислава Барзилович зі своєю донькою Мією. Лікарка розповіла про важливість грудного вигодовування. Фото надане Владиславою Барзилович

Розпочався Всесвітній щорічний тиждень підтримки грудного вигодовування. Україна долучилась до його проведення з 2001 року.


"На перший погляд грудне вигодовування – це природний процес. Що тут обговорювати? Та в сучасному світі все набагато складніше", - висловила свою думку кандидат медичних наук, педіатр-алерголог Владислава Барзилович, 32 роки. Жінка також годує грудьми свою півторарічну доньку Мію. Проте каже, що не у кожної жінки є можливість годувати немовлят грудьми.
"Не у всіх країнах мами мають можливість залишатись в декреті довше кількох місяців. У деяких жінок немає молока, хтось не хоче псувати форму грудей. А ті, хто годував дітей до 3 років, пишаються цим настільки, що дозволяють собі докоряти іншим. Про дискусії в громадських місцях взагалі мовчу".

Лікарка вважає, що для молодої мами важливо добре харчуватись і висипатися, для дитини – правильно брати груди і не лінуватись.
"Налагоджена лактація – це командна робота. Але налаштування "вигодувати будь-якою ціною" саме собою є агресивним. Грудне вигодовування повинно приносити задоволення мамі і дитині. Не дозволяйте нікому вас критикувати. Якщо щось не виходить, звертайтесь за допомогою до консультанта з грудного вигодовування. І головне – налаштуйтесь на краще й отримуйте радість від материнства", - додає Барзилович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка відкриває авторську школу материнства у Польщі

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує продовжувати грудне вигодовування щонайменше до досягнення дитиною 2-річного віку. Основу грудного молока складають особливі білки, які відрізняються високою біологічною цінністю, легко перетравлюються і всмоктуються. З молоком матері дитині передається більшість захисних антитіл.

Зараз ви читаєте новину «Задоволення для мами і дитини: розпочався тиждень грудного вигодовування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути