Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 14:01

Собаки допомагають студентам долати стрес - учені

Собаки допомагають студентам долати стрес - учені
Покращення виконавчих функцій помітили тільки у студентів зі стресом в першій групі, де проводилася пет-терапія. Фото: pixabay

Стрес у студентів зменшується завдяки спілкуванню з собаками.

Американські вчені довели, що через стрес у студентів погіршуються виконавчі функції, як-от здатність планувати дії згідно з метою або змінювати реакцію залежно від контексту, пише N+1.

Через це в них може знижуватися успішність. Навчальні заклади розробляють програми боротьби зі стресом. 309 студентів брали участь у дослідженні, яке проводили методом анкетування. Воно показало, що студенти мали високу імовірність стресу. Учасників випадково розділили на три групи. У першій студенти під час терапії стресу спілкувалися з собаками. У другій проводилися заняття з професійним психологом, а у третій - учасники робили й те, й інше за однаковий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли з дітьми потрібно бути суворими

Покращення виконавчих функцій помітили тільки у студентів зі стресом у першій групі, де проводилася пет-терапія. Водночас отримані результати зберігалися й через шість тижнів після занять.

Це свідчить, що пет-терапія ефективніша навіть за заняття з психологом за схваленими медициною програмами. Але, на думку авторів дослідження, для участі в експерименті могли прийти переважно ті добровольці, які люблять тварин. А це могло спотворити випадковий характер вибірки.

Науковці хочуть продовжувати дослідження в цій галузі.

Діти можуть боятися тварин із різних причин. Такі випадки в межах норми, але батьки мають знайти першоджерело страху й допомогти дитині розв'язати проблему. Діти бувають несвідомими в певному віці, тому це є однією з причин такого страху. Також може бути серйозніша фобія. Її можна помітити, коли дитина на прогулянці бачить собаку й водночас напружується, стискаючи батьківську руку.

Зараз ви читаєте новину «Собаки допомагають студентам долати стрес - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути