понеділок, 18 січня 2021 12:26

Притулок для вагітних і мам: адресу кризового центру не розголошують

Притулок для вагітних і мам: адресу кризового центру не розголошують
Центр може приймати мам з дітьми віком до 18 років та вагітних. ФОТО: pixabay.com

17 січня у Вінниці відкрився Кризовий центр для мам з дітьми і вагітних жінок "Ми поруч". Заклад може прийняти 5 родин.

"На цьому етапі ми готові надати притулок 5 жінкам з дітьми. Орієнтовно через 1,5 місяці плануємо закінчити ремонт на 2-му поверсі нашого приміщення і відповідно зможемо приймати вже 10 родин", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua голова організації Кризового центру Юлія Дякун.

Центр може приймати мам з дітьми віком до 18 років та вагітних на будь-якому терміні.

"Окрім притулку і харчування, Кризовий центр забезпечує родини побутовими речами й одягом. Жінки можуть отримати консультацію юристів і психолога. Здійснюється медичний супровід родини, проводяться тренінги і ресурсні зустрічі для мам. Допомагаємо жінкам відновити фах або здобути новий, знайти роботу і місце для подальшого проживання. Крім того, супроводжуємо родини після виходу з Центру протягом 3-6 місяців", - зазначила Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чоловіків та жінок не мовчали про домашнє насилля з початку року

Перебування в Центрі протягом усього періоду та всі послуги, які надаються родині, безкоштовні. Звертатися за допомогою можуть жінки з усієї України.

"Точної адреси Центру публічно не повідомляємо, адже в нас перебувають жінки, які потерпають від домашнього насильства. Проте всі, хто потребує допомоги можуть мені телефонувати за номером 0(67) 838 55 79. Якщо ви знаєте родини, яким немає де жити, якщо вони тікають від домашнього насильства, або їхнє житло вже непридатне для проживання - направляйте їх до нас", - сказала голова організації.

Бажаючі підтримати організацію можуть перерахувати кошти: отримувач - ГО "Кризовий центр "Ми поруч", код ЄДРПОУ 44044712, IBAN UA423026890000026007055358800, призначення платежу - благодійна пожертва для Кризового центру.

Цьогоріч у Києві створили "Телефон довіри" та відкрили 2 кімнати кризового реагування для постраждалих від домашнього насилля. Перша кімната запрацювала у травні. 2 кризову кімнату відкрили на лівому березі столиці.

Якщо ви стали жертвою насильства й потребуєте послуг цієї кімнати, то потрібно звертатися до поліції або на гарячу лінію 1500 зі стаціонарного телефону чи мобільного - 0(44) 272 15 00.

Зараз ви читаєте новину «Притулок для вагітних і мам: адресу кризового центру не розголошують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути