Пʼятниця, 28 грудня 2012 13:09

Печені яблука із медом і сиром готують двадцять хвилин
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Марія Остаповець, 25 років щотижня готує для родини десерт — запечені яблука, фаршировані сиром із медом. Каже, це найкорисніший десерт на вечерю.

"Куповані яблука взимку не дуже смачні, краще їх запекти. Печені яблука дуже легко засвоюються, сприяють хорошому травленню. У сирі багато кальцію, у меді та родзинках — вітамінів. Підійдуть практично будь-які сорти яблук, лише не беріть маленькі. Вимийте та посушіть. Акуратно гострим ножем виріжте серцевину з кожного яблука. Не прорізуйте яблуко до кінця, аби начинка трималася", - радить господиня.

Виделкою по поверхні фрукта потрібно зробити неглибокі проколи. Так яблуко при запіканні не буде тріскатися.

"На три яблука візьміть сто грам домашнього сиру. За півгодини замочіть жменю родзинок у кип'яченій воді. Сир розімніть виделкою, додайте дві столові ложки натурального меду, дрібку кориці. Аби начинка була соковитішою, можна додати у сирну масу трохи вершкового масла", - каже Марія.

Господиня додає у сир родзинки і начиняє масою яблука. Розігріває духовку до двохсот градусів. Яблука ставить на деко, застелене фольгою. Запікає протягом п'ятнадцяти хвилин. Страва готова, коли яблуко легко протикається зубочисткою.

Коли яблука трохи охолонуть, зверху можна посипати шоколадом або цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Печені яблука із медом і сиром готують двадцять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 182
Голосування Справа Медведчука - це:
  • Спроба Зеленського наростити рейтинг. Медведчука не посадять
  • Початок боротьби з олігархами
  • Піар з одночасним ударом по Порошенку
  • Перерозподіл ринку і потоків
  • Вплив американців
  • Мені байдуже
Переглянути