Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 18:42

Народження дітей робить людей нещасними - учені

Народження дітей робить людей нещасними - учені
Ставити дитину на ноги, утримуючи її до 18 років, обходиться у близько 250 тисяч доларів у США Фото: Depositphotos

Поява дітей не завжди робить людей щасливішими. Дослідження демонструють, що народження малюка загалом "краде" у дорослих щастя. Винні в цьому не самі діти.

Нове дослідження довело, що ймовірною причиною є важкий фінансовий тягар, який падає на плечі новоспечених батьків, розповідає ТСН.

Дослідники Девід Бланчфлауер і Ендрю Кларк опитували близько мільйона європейців протягом 10 років і регулярно просили їх оцінити рівень задоволеності життям. Окрім цього, їх питали, чи виникали у них труднощі з оплатою рахунків.

Виявилось, що рівень задоволеності респондентів падав із появою дітей. Водночас, дослідники з'ясували, що сама собою наявність малюків не применшувала щастя, а навпаки – збільшувала його.

Ставити дитину на ноги, утримуючи її до 18 років, обходиться у близько 250 тисяч доларів у США. У деяких європейських країнах це коштує приблизно так само.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше грошей на дітей: хто отримає додаткові кошти

Окрім цього, автори виявили, що діти в підлітковому віці приносять менше щастя своїм батькам, ніж нащадки у віці до 10 років, а також, що батьки-одинаки, як правило, менш щасливі, ніж ті, що мають пару.

Півроку у Білій Церкві діє Школа фінансової грамотності. Вчиться близько 20 дітей у трьох групах різного віку — від 6 до 8 років, 9–12 та 13–15.

Навчання проводять щотижня. Місячний абонемент вартує 1 тис. грн. Перше заняття безоплатне.

— Це не нудні уроки, де потрібно заучувати матеріал. Фінансовий тренінг — це активний діалог, практичні заняття та бізнес-ігри кешфлоу (вчать управляти грошима. — Газета), — розповідає 35-річна Ольга Малиневська, тренер-викладач фінансової грамотності. — Діти ведуть облік. Заробляють умовні гроші. Їх кладуть у банк, купують акції. Аналізують доходи та витрати. Оволодівають знаннями, як грамотно розпоряджатись коштами.

Зараз ви читаєте новину «Народження дітей робить людей нещасними - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути