четвер, 24 вересня 2020 10:21

"Чарівної" таблетки не існує: імунітет зміцнює фізична активність

Восени разом із похолоданням та дощовою погодою у повітрі збільшується кількість різноманітних вірусів. У період застуд, грипу, а тепер й активного поширення коронавірусу, усі намагаються знайти швидкий і легкий спосіб зміцнення імунної системи.

Є такі, що вважають, ніби імунітет, щось на зразок курсу гривні, який можна обвалити, штучно утримати й посилити. Для цього достатньо вжити імуномодулятори, краплі, чи випити "чарівного" чаю - і все буде чудово. Насправді думка хибна.

  Природними стимуляторами імунної системи є фізичні навантаження
Природними стимуляторами імунної системи є фізичні навантаження

Таблетки, особливо, імуномодулятори - лікарські засоби різного походження, що мають різнонаправлену дію на імунну систему - не найкращий вибір. За словами лікарів, імунна система надзвичайно складна, і наївно думати, що діючи на якийсь її компонент можна укріпити імунітет. Під питанням не лише ефективність імуномодуляторів, а й безпечність таких препаратів.

Дієвий спосіб - вакцинування грипу та загартовування імунітету природними методами. Нормальний сон, фізична активність, раціональне та збалансоване харчування – це ті прості, але дієві речі, якими людина може допомогти власній імунній системі. Зазвичай людям цього дотримуватись значно важче, ніж просто прийняти "чарівну" пігулку.

  Природними стимуляторами імунної системи є фізичні навантаження
Природними стимуляторами імунної системи є фізичні навантаження

Природними стимуляторами є фізичні навантаження. Вони змушують кров циркулювати активніше і прискорюють імунні реакції.

Якщо людині самостійно важко підібрати відповідний вид спорту, слід звернутися до професіоналів. Спеціалісти клубу активного відпочинку "Подольский" допоможуть обрати оптимальне навантаження для кожного.

Надають послуги у двох напрямках програм: внутрішньоклубної та вихідного дня. Перша охоплює зайняття у басейнах, сучасні фітнес-програми, тренажерну залу, єдиноборства та ігрові види спорту для людей будь-якого віку. Все це можна поєднувати із відпочинком у SPA - зоні.

У програму "вихідного дня" входять всі види активного відпочинку на свіжому повітрі: від катання на велосипедах в лісі до фітнес-подорожей по мальовничих закутках планети.

  Природними стимуляторами імунної системи є фізичні навантаження
Природними стимуляторами імунної системи є фізичні навантаження

Фітнес-тренери запевняють навіть якщо людина, що займається спортом, захворіє на грип чи застуду, легше перенесе хворобу та швидше одужає. Нетренована може мати стиснуті легені. А якщо на додаток до цього ще й абияк харчується, то кров погано циркулюватиме. В таких умовах вірусу значно легше прижитися.

Спортивно-оздоровчий комплекс знаходиться в історичній частині Києва на Подолі за адресою вулиця Ярославська, 56а.

Зараз ви читаєте новину «"Чарівної" таблетки не існує: імунітет зміцнює фізична активність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути