Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2018 15:10

Збірна додала ментально

Збірна посіла перше місце в групі і вийшла у вищу лігу. Тому поганої оцінки бути не може. Інша річ – рівень гри. Усі наші перемоги були натужними, а єдина поразка – розгромною.

У Словаччині ми вирішили, що є такою класною командою, яка може собі дозволити експериментувати. Результат – 1:4. Наше місце – наприкінці другого десятка європейських збірних.

Форварда немає – і це серйозна проблема національної команди. Правда, їх немає не тільки у нас. Франція має Грізманна, Бельгія – Лукаку, Англія – Кейна. І ці збірні перебувають на вершині світового футболу. А в Італії зараз немає забивного форварда, і вона не грає на Кубку світу. Переводом півзахисників у нападники нічого не вирішиш.

Наші добре зіграли в Чехії. А матч у Словаччині провалили. Програвати три м'ячі відвертому середняку – це ганьба.

Не думаю, що тренери когось свідомо ігнорують. Якщо у бельгійців на поле не вийде Де Брейне чи Лукаку – це зразу помітно. У нас відсутність двох чи трьох футболістів "основи" ніхто не помітить. Бо на їхньому місці гратимуть такі ж сірі виконавці, як і ті, кого вони замінили.

Віктор ГРАЧОВ, 62 роки, колишній нападаючий донецького "Шахтаря"

Група була не найпростіша, але наші впоралися із завданням і достроково забронювали путівку у вищий дивізіон.

Поразку від Словаччини можна розглядати під різними кутами. Тренери збірної намагалися відшукати деталі, які підсилять гру в майбутньому. Приємно бачити, що довіряють молоді.

Наша збірна – на правильному шляху. Показує привабливий футбол: швидкісний, тактично вибудований, з контролем м'яча. Хоча поки що бракує останнього пасу й холоднокровності в завершальній стадії атак.

Іван ГЕЦКО, 50 років, колишній нападаючий збірної України

Не говорив би про недопрацювання штабу Шевченка на тлі успішного виступу збірної у Лізі Націй. І поразку від Словаччини сприйняв спокійно. Бо матч був фактично товариський. А якщо так, то результат – не головне.

Збірна додала ментально. У хлопців з'явилася впевненість у своїх силах.

Наш чемпіонат – це боротьба двох таборів: "Шахтаря" і "Динамо". Те, що непримиренні клубні стосунки не переносяться в збірну, заслуга Андрія Шевченка.

Андрій ШАХОВ, 48 років, заступник головного редактора журналу "Футбол"

Зараз ви читаєте новину «Збірна додала ментально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути